Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64
Çalışma Saatleri
  • clockPzt. – Cum 08:00 – 19:00
    Cumartesi 09:00 – 14:00
    Pazar 10:00 – 16:00
Contact Info
Bize Ulaşın
[]
1 Step 1
Previous
Next

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Dental İmplant

Ankara dental implant

Dental implant; diş kaybına uğrayan hastalarımıza yapılan bir uygulamadır. Geçmişte dişleri eksik olan hastalarımız için köprü ve takma diş uygulamaları tercih edilirken, günümüzde dental implant ile eksik dişler tamamlanmaktadır. Dental implant uygulaması ile daha güvenilir, estetik ve kalıcı bir çözüm elde edilebilmektedir. İmplant uygulaması, yapay diş kökünün yapıldığı bir uygulamadır. Titanyumdan yapılan doku dostu implantlar, çene kemiğine yerleştirilmektedirler ve vida şeklindedirler. Diş çürümesi, periodental hastalık veya yaralanma nedeni ile dişlerini kaybeden hastalarımız; dental implant fiyatlarını öğrenmek için diş hekimlerimize muayene olmalılardır. İmplant uygulamasının yapılacağı diş sayısına, kullanılacak olan implantın markasına göre hekimlerimiz ilk muayeneden sonra bir fiyat belirleyebilmektedirler.

Dental İmplant Tedavisini Her Hasta Görebilir Mi?

Dental implant uygulaması yapılabilecek olan hastalarımıza bakıldığında; rutin diş çekimi ve oral cerrahi işlemlerini yaptırmasında herhangi bir sakınca olmayan hastalarımıza dental implant uygulaması yaptırılabilmektedir. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için hastalarımızda yeterli kemik miktarının ve sağlıklı diş etlerinin olması yeterlidir. Ayrıca tedavinin başarıya ulaşabilmesi adına ağız bakımına özen göstereceğine dair hastalarımızın diş hekimlerimize taahhütte bulunmaları gerekmektedir. Dental implant uygulamasından önce diş hekimlerimize belirtilmesi gereken durumlar ise şöyledir:

  • Çok fazla sigara kullanan hastalarımızın bu süreçte sigara kullanımlarını azaltmaları gerekmektedir.
  • Diyabet veya kalp rahatsızlığı olan hastalarımızın implant uygulamasının yapılıp yapılamayacağı, yapılacak ise nasıl bir tedavi planının izleneceği gibi açıklamaları ilk muayeneden sonra doktorlarımız yapmaktadır.
  • Baş ve boyun bölgesine yakın zamanda radyasyon tedavileri yapılmış ise, bunun diş hekimlerimize bildirilmesi gerekmektedir.

Diş hekimlerimiz hastalarımıza implant uygulamasının uygun olup olmadığını hasta bazında değerlendirmektedir. Yukarıda bahsedilen durumlara sahip olan hastalarımız için implant uygulamasının uygun olup olmadığına da muayene ettikten sonra karar vermektedirler.

Dental İmplant Tedavisinden Önce ve Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dental implant uygulaması süresince bilinmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Diş hekimlerimizin reçete ettiği antibiyotiğe, işlemden bir gün önce başlanması gerekmektedir.
  • Dental implant uygulaması sırasında hastalarımızın karınlarının tok olması gerekmektedir.
  • İşlem bölgesine tampon yerleştirilmektedir ve bu tamponun ortalama 30 dakika süresince ısırılması istenmektedir.
  • Hastalarımızın işlem bölgesinde şişliklerinin olmaması için buz uygulaması yapılabilmektedir. 10 dakika buz uygulaması yapıldıktan sonra 10 dakika ara verilmelidir.
  • İşlemden 1 saat sonra hastalarımızın ağrı kesici almaları gerekmektedir. Ayrıca antibiyotiklerinin saatlerini kaçırmamaları gerekmektedir.
  • Hastalarımıza işlemden sonraki gece yüksek yastıkta yatmalarını tavsiye etmekteyiz.
  • Dental implanttan sonraki bir gün boyunca sert besinler tüketilmemelidir ve gargara yapılmaması gerekmektedir.
  • Anestezi altındaki hastalarımızın anestezi etkisi geçene kadar besin tüketmemeleri istenmektedir.
  • Yumuşak uçlu fırçaların tercih edilmesi gerekmektedir ve işlemden sonraki 10 saat içerisinde dişler fırçalanmamalıdır.
  • Hastalarımızın tedavilerinde kendinden rezorbe olan dikişler kullanılmamış ise; bu durumda 7 veya 10 sonra dikişlerini aldırmak için gelmeleri gerekmektedir.

Dental İmplant Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Dental implant uygulamasında öncelikle her hastamız için kişiselleştirilmiş bir tedavi uygulamaktayız. Dolayısı ile hastalarımızı muayene ettikten sonra bir tedavi planı hazırlamaktayız. Hastalarımıza sürecin nasıl olacağını anlatmakta ve eğer varsa riskleri belirtmekteyiz. Ardından hastalarımızın eksik dişlerinin olduğu bölgenin kemik yuvasına titanyumdan yapılmış olan implant yerleştirilmektedir. Ardından implantın uyum sağlaması beklenmektedir. Hastalarımızın çene kemikleri iyileştikçe implant çeneye tutunmaktadır ve uyum sağlamaktadır. İmplantların uyum sağlamasından sonra ise yeni dişler yerleştirilebilmektedir. Yeni yerleştirilecek olan dişler; hastalarımızın doğal diş renkleri ile uyumlu olmaktadır.

Dental İmplant Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Dental implant işleminin süresine bakıldığında; yerleştirilecek olan implant sayısına, hastalarımızın ağız ve diş sağlıklarının durumuna, diş hekimlerimizin izleyecekleri yola göre farklılık göstermektedir. Kemik ilavesinin gerekip gerekmediği ve yerleştirilecek olan implant sayısı gibi etkenler göz önüne alınarak; çene kemiğine implantın yerleştirilmesi yaklaşık olarak 4 veya 7 günlük bir süreçte tamamlanmaktadır. İmplantların çene kemiği ile kaynaşması için ise; en az 3 ve en fazla 12 hafta beklenmektedir. Kullanılan implanta göre bu süre değişiklik göstermektedir. Uygulanacak olan protez tedavisi ise; hastalarımızın protezlerinin büyüklüğüne veya türüne göre 5 günden 10 güne kadar değişiklik göstermektedir.

İmplant uygulamasının yapıldığı seans süreleri dikkate alındığında; yerleştirilecek implant sayısı, bölgedeki kemiğin durumu, hastanın ağız açıklığı miktarı gibi durumlara bağlı olarak seans süresi belirlenmektedir. Eğer hastalarımıza ileri bir cerrahi uygulama yapılması gerekmez ise; bu durumda 20 dakika içerisinde seans sonlanmaktadır. Azı dişlerine implant uygulamasının yapılması, kanal tedavisine göre daha az yorucu olmaktadır.

Dental İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

Dental implant uygulamasında ağrı hissedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hastalarımıza lokal anestezi uygulandıktan sonra operasyon gerçekleştirilmektedir. Ayrıca hastalarımızın korkması veya ekstrem durumların oluşması halinde, genel anestezi ile de implant tedavisi uygulanabilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan dental implant işlemlerinde, anestezi etkisi geçtikten sonra hafif ağrı hissedilmesi mümkündür. Hafif ağrıların hastalarımızı endişe ettirmesine gerek olmamaktadır. Diş hekimlerimiz hastalarımıza işlem sonrasında ağrı kesici vermektedir ve ağrıları eğer çekilmez bir hale gelir ise, bu ağrı kesicileri kullanmaları gerekmektedir.

Dental İmplant Tedavisinden Sonra Bakım Nasıl Olmalıdır?

Dental implant bakımı, hastalarımızın ağız ve diş sağlıklarının yanı sıra implantlarını daha uzun süre kullanabilmeleri için de önem taşımaktadır. Rutin diş fırçalamalarını aksatmamaları gerekmektedir. Ayrıca diş hekimlerimiz hastalarımıza özel ip, arayüz fırçası ve ağız duşu tavsiye etmektedir. İmplant uygulamasının yapılmış olduğu bölgenin temizliği için bunlar kullanılabilmektedir. Ayrıca diş hekimlerimizin belirlediği periyotlarda düzenli olarak kontrole de gelmeleri gerekmektedir. Tedavi tamamlandıktan sonra ilk iki yıl 6 aylık periyotlarda kontrole gelmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise senelik periyotlarda gelmeleri yeterli olmaktadır.

Dental İmplant Tedavisinde Başarı Olasılığı Ne Kadardır?

Dental implant başarı yüzdesine bakıldığında; hastalarımıza %98 oranında bir başarı yüzdesi sunmaktayız. İmplantları hastalarımızın çenelerinde yerleştirdiğimiz yere bağlı olarak başarı oranında değişiklikler olabilmektedir. Ancak hastalarımız ağız ve diş bakımlarına özen gösterdikleri takdirde tedavi başarılı olmaktadır.

Dental İmplantın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Dental implantın yararları aşağıda açıklanmıştır:

  • Dental implant işlemini uyguladığımız hastalarımız, doğal bir diş görünümü elde etmektedirler. Hem his olarak hem de görüntü olarak dental implantlar doğal dişlerinden ayrılmamaktadır. Hastalarımızın kemikleri ile kaynaşacak şekilde dental implant uygulaması yaptığımız için bu mükemmel görünüm kalıcı olmaktadır.
  • Hastalarımıza protez uygulaması yapıldığında, protezlerin ağız içerisinde kayması ve uyumsuzluk kaynaklı olarak konuşmalarında bozukluk olabilmektedir. Kelimeleri yanlış telaffuz edebilmektedirler. Ancak dental implantlarda hastanın ağzından dişlerin kayması gibi bir durum olmadığı için hem güven içerisinde hem de yanlış telaffuz yapmadan konuşabilmeleri mümkün olmaktadır.
  • Hastalarımız bir dişlerini kaybettiklerinde, diş kökünün olduğu yer boşluk olmaktadır ve dental implant ile beraber kökler yeniden yapılmış olmaktadır. Bu sayede diş kökleri oldukça sağlam olabilmektedir.
  • Dental implantlar ile beslenme sırasında herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Doğal diş görünümünün yanı sıra işlevi de doğal dişler ile aynı olduğu için acı hissetmeden yemek yenebilmesini sağlamaktadır. Geleneksel takma dişler ile kıyaslandığında, dental implantlar ile ısırma kuvveti daha fazla olmaktadır. Geleneksel takma dişler; hem kaydıkları hem de yemeği çiğnerken tadını almayı zorlaştırdığı için dental implantlar daha avantajlı olmaktadır.
  • Dental implantlar ile hastalarımıza daha güzel bir gülüş sunabildiğimiz için hastalarımız kendilerini daha iyi hissetmektedirler. Aynı zamanda özgüvenleri de artmaktadır.
  • Dental implant uygulaması yaparken komşu dişlerin formlarında değişim yapmadığımız için hastalarımızın ağız sağlıklarını daha uzun süre korumaları mümkün olmaktadır. Ayrıca bireysel implantlar sayesinde dişlerin arasına erişim sağlamak da daha kolay olmaktadır.
  • Dental implantlar oldukça uzun ömürlü olmaktadır. Ağız bakımını düzenli olarak gerçekleştiren hastalarımız, uzun yıllar boyunca implantlarını kullanabilmektedirler.
  • Dental implantlar vücut ile uyumluluk göstermektedir. Dolayısı ile protezler çıkarılırken karşılaşılabilecek problemlerin önüne geçilmiş olmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *