- Koruyucu Diş Hekimliği
- Ortodonti
- Dental İmplant
- İmplant Üstü Özel Protezler
- Protez Tedavileri
- Cerrahi Tedaviler
- Periodontoloji
- Endodonti
Çalışma Saatleri
- Pzt. – Cum 08:00 – 19:00
Cumartesi 09:00 – 14:00
Pazar 10:00 – 16:00
Contact Info
-
Phone: 0552 319 26 92
Bize Ulaşın
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları
Diş hekimliğinde botoks uygulamaları; sinirden gelen uyarı ile beraber kasın kasılmasına neden olacak maddenin salınımına engel olma amacını taşıyan bir tedavidir. Diş hekimliğinde botoks uygulamaları, geri dönüşümlü uygulamalardır. Senede iki kere uygulamanın yenilenmesi gerekmektedir. 25 yaş ve üzerinde botoks uygulamasının yapılmasına neden olabilecek durumlar oluşabilmektedir. İlk muayene ile beraber hastalarımızın botoks uygulamasına uygun olup olmadığını diş hekimlerimiz belirtmektedirler. Hastalarımızın daha estetik bir gülüşe ve daha sağlıklı bir ağza sahip olmaları için uygulanan bir tedavidir. Botoks uygulamalarının başarı oranı oldukça yüksektir.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamalarının Yapılamayacağı Kişiler Kimlerdir?
Diş botoksunun uygulanamayacağı hastalarımız; hamile ve emziren kadınlardır. Henüz bu uygulamanın hamile ve emziren kadınlar üzerindeki etkisi konusunda yeterli araştırma yapılmadığı için risk içermektedir. Ayrıca alerjik hastalarımızdan da botoks uygulamasından önce alerji anamnezi alınması gerekmektedir. Ciltlerinin başka bir bölgesinde botoks uygulaması için deneme yapılmalı ve eğer herhangi bir alerjik reaksiyon göstermez iseler uygulanmalıdır.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamalarının Etkisi Nasıldır?
Diş botoksunun etkisine bakıldığında; hastalarımızın bütün vücudunun veya kaslarının etkilenmediği görülmektedir. Botoks uygulaması sonucunda, sadece botoksun yapıldığı bölge bu işlemden etkilenmektedir. İlgili bölgedeki sinir uçlarının iletiminin geçici olarak bloklanması ile karşılaşılmaktadır. Ancak kas dokusuna zarar vermeyen bir işlemdir. İlgili kaslar üzerindeki spazmların ortadan kaldırılması ve kasların kasılmasının önlenmesi, botoks ile mümkün olmaktadır.
Botoks uygulamasının etkisi kalıcı değildir. 4 aydan 6 aya kadar süren bir etkisi vardır. Sonrasında ise vücut tarafından metabolize edilmektedir. Diş hekimliğinde botoks uygulamalarının düzenli bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Uzun bir süre düzenli olarak bu uygulama yapılır ise; bir süre sonra kasların botoks ihtiyacının önüne geçilebilmesi mümkün olmaktadır.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamalarının Kullanılmasının Nedeni Nedir?
Diş botoksunun sebeplerine bakıldığında; başlıca iki nedeni bulunmaktadır. Bruksizm ismi verilen diş sıkmanın yarattığı sonuçları ortadan kaldırmak ve diş eti görünürlüğü fazla olan hastalarımıza daha estetik bir görünüm sunmaktır. Uzman hekimlerimiz; hastalarımızın ağız ve çevre dokularına uygun tedavi yaptıklarında, alınan sonuçlar da oldukça ideal olmaktadır.
Diş Gıcırdatma Problemi Nedir?
Diş gıcırdatma; bruksizm olarak da bilinmektedir ve birçok nedene bağlı olarak insanlarda görülebilmektedir. Çocukların yaklaşık %15’inde diş gıcırdatma problemi bulunmaktadır. Genellikle hastalarımızın gece uykuda oldukları süre içerisinde diş gıcırdatma problemleri olduğu için bunun farkına varmaları oldukça zor olmaktadır. Çevrelerinden bir kişi uyarmadığı sürece senelerce bu problemlerinden haberdar olmadan yaşayabilmektedirler.
Diş Gıcırdatma Probleminin Sebepleri Nelerdir?
Bruksizmin en bilinen nedenleri aşağıda verilmiştir:
- Stres sebebi ile diş gıcırdatma problemi oluşabilmektedir.
- Depresyona girmiş olan hastalarımızda bruksizm görülebilmektedir.
- Anksiyete problemi olan hastalarımızda da diş gıcırdatma sık sık görülmektedir.
- Mineral, vitamin eksikliği yaşayan hastalarımız diş gıcırdatma problemi yaşayabilmektedirler.
- Sistemik rahatsızlığı olan bazı hastalarımızın kullandıkları ilaçlar dolayısı ile diş gıcırdatma problemleri oluşabilmektedir.
- Uygun olmayan diş ilişkilerinden dolayı diş sıkma problemi yaşanabilmektedir.
Diş Sıkma Probleminin Belirtileri Nelerdir?
Bruksizmin semptomları aşağıdaki gibidir:
- Çene ağrısı yaşayan hastalarımızda bruksizm görülebilmektedir.
- Kulak ağrısı olan hastalarımızda bruksizmden şüphelenilmektedir.
- Baş ağrısı, diş sıkma probleminin belirtileri arasındadır.
- Çene açmada problem yaşayan ve kısıtlılık hisseden hastalarımızda diş gıcırdatma problemi baş gösterebilmektedir.
- Çiğneme kaslarında yorgunluk hisseden hastalarımızın diş gıcırdatma problemleri olabilmektedir.
- Dişlerinde aşınma, dişin mine dokusunda incelme olan hastalarımız eğer buna bağlı hassasiyet yaşıyor iseler; hekimlerimiz bruksizmden şüphelenmektedirler.
- Dişlerde çatlak ve kırıkların olması halinde; bruksizm tedavisi uygulanabilmektedir.
- Aşınmalar sebebi ile yüz dikey boyutunda azalmalar görüldüğünde; diş sıkma problemi olduğu düşünülmekte ve botoks tedavisi uygulanabilmektedir.
- Daha önceden uygulanmış olan diş tedavileri sonucunda ortaya çıkan problemler, diş gıcırdatmasına neden olabilmektedirler.
- Hastalarımızın kaslarında yüklenme dolayısı ile büyüme ve köşeli yüz formuna geçiş durumu yaşanır ise; diş sıkmadan şüphelenilmektedir.
Diş Sıkması Sonucunda Botoks Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?
Diş gıcırdatma problemi olanlara botoks uygulaması, plak uygulamaları ile sonuç alınamadığında yapılmaktadır. Hastalarımız çenelerini kapattıktan sonra botoks uygulaması yapılmaktadır ve ilgili kastaki sinir iletiminin önüne geçilmektedir. Bu sayede çene hareketlerini kısıtlamadan diş sıkma engellenmiş olmaktadır. Hastalarımızın eklem ve çenesinde oluşma riski olan rahatsızlıkların önüne geçilmiş olmaktadır.
Diş hekimliğinde botoks uygulaması sonucunda hastalarımızın ilgili kas dokuları zarar görmemektedir. Kasın sinirsel iletimi belirli bir süre engellenerek, bu süreçte diş sıkmak mümkün olmamaktadır. Botoks uygulaması yapıldıktan sonra; diş sıkmaya neden olan etkenin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu sayede hastalarımızın botoks uygulamalarının etkisi geçtiğinde tekrar botoks yaptırmaları gerekmemektedir. Ancak bu süreçte bruksizme neden olan etken ortadan kaldırılamaz ise; 6 aylık periyotlarda botoks uygulamasının yenilenmesi gerekmektedir.
Gummy Smile Tedavisi Nedir?
Gummy smile; hastalarımızın güldüklerinde veya konuştuklarında, diş etlerinin fazla gözükmesi durumudur. İdeal bir gülüş için diş etlerinin maksimum 2 mm gözükmesi gerekirken, bazı hastalarımızın diş etleri 10 mm’ye kadar gözükebilmektedir. Bu durum oransal estetiği bozduğu için diş etinin seviyesinde düzenlemeler yapılmaktadır.
Gummy smile tedavisi için pembe estetik uygulamaları yapılmaktadır. Hastalarımızın dudak kaslarının fazla çalışması, iskeletsel problemler yaşamaları, üst dudaklarındaki mesafenin kısa olması gibi durumlar; botoks uygulaması ile tedavi edilebilmektedir. Dudak kaslarının dudağı aşırı çekmemesi için kas retraksiyonunun azaltılması gerekmektedir. Kasın dudağı önceki kadar kaldırmaması için botoks yapılmaktadır. Bu uygulamanın kaç seansta sonlanacağı ve botoksun hangi noktalara yapılacağı, hastadan hastaya göre değişen bir durumdur.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulaması İle Gummy Smile Tedavisi Nasıl Yapılır?
Gummy smile için diş botoksunun aşamaları aşağıda belirtilmiştir:
- Hastalarımızda hangi noktalara botoks uygulamasının yapılacağı planlanmaktadır.
- Uygulamanın yapılacağı bölgeye lokal anestezi yapılmaktadır. Bunun için krem sürülerek yüzeysel bir uyuşma sağlanmaktadır ve hastalarımızın ağrı hissetmesi engellenmektedir.
- Ortalama 5 veya 10 dakika içerisinde tedavi tamamlanmaktadır. Tedaviden sonra 10 veya 15 günlük periyotlarda hastalarımızdan kontrole gelmeleri rica edilmektedir. Direnç gösteren hastalarımıza kontrol seanslarında tekrar doz enjekte edilebilmektedir. Bu süreçte hastalarımızın günlük rutinlerini engelleyen bir durum olmamaktadır. Aynı gün içerisinde sosyal hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedirler.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları Öncesinde Ne Yapılır?
Diş botoksu öncesinde yapılanların en başında; hastalarımızın botoks uygulaması yapılacak olan bölgelerine işaret konulmaktadır. Beyaz bir kalem yardımı ile botoks yapılacak bölge işaretlendikten sonra işlem öncesinde fotoğrafı çekilmektedir. Ardından hangi bölgeye kaç doz yapıldığının notu da alınmaktadır ve işlemden iki hafta sonraki durum ile karşılaştırması yapılmaktadır.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları Ağrılı Bir İşlem Midir?
Diş botoksunda ağrı hissedilmesi gibi bir durum olmamaktadır. İnsülin enjektörü ile gerçekleştirilen bir uygulamadır. Ayrıca botoks uygulaması yaklaşık olarak 5 veya 10 dakika arasında bir süreye sahiptir. Hastalarımız bu uygulamanın etkisini ancak işlemden 3 gün sonra görebilmektedirler. İşlemden 2 hafta sonra hastalarımız botoks uygulamasının en net sonucuna ulaşabilmektedirler.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş botoksu sonrasında dikkat edilecekler şu şekildedir:
- Diş botoksu yaptıran hastalarımızın uygulama yapılan alana dokunmaması gerekmektedir.
- Botoks uygulamasının yapıldığı bölgeye masaj yapılmamalıdır.
- Botoks yapılan bölgenin direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmamasına özen gösterilmelidir.
- Hastalarımız diş botoksu sonrasında ilgili bölgeye buz uygulaması yapar iseler; bu durumda işlem sonrasında morluk oluşumunun önüne geçmeleri mümkün olmaktadır.
Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamalarının Fiyatları Nasıldır?
Diş botoksunun fiyatlarına bakıldığında; hangi sebep ile botoks uygulamasının yapılacağı fiyatı etkilemektedir. Diş sıkma ve gummy smile sebebi ile botoks uygulamasına ihtiyaç duyan hastalarımızın ödeyecekleri ücretler farklı olmaktadır. Diş hekimliğinde botoks uygulamalarının yapılacağı bölge, kullanılacak olan ilacın maliyeti, uygulama miktarı gibi etkenler fiyatı etkilemektedir.