Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64
Çalışma Saatleri
  • clockPzt. – Cum 08:00 – 19:00
    Cumartesi 09:00 – 14:00
    Pazar 10:00 – 16:00
Contact Info
Bize Ulaşın
[]
1 Step 1
Previous
Next

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Cerrahi Tedaviler

Ankara cerrahi tedaviler

Cerrahi tedaviler; dişlerin, çenelerin, çene eklemlerinin rahatsızlıklarının teşhis ve tedavi edildiği süreci kapsamaktadır. Cerrahi tedaviler; lokal anestezi, genel anestezi veya bilinçli sedasyon etkisi altındayken yapılabilmektedir. Hastalarımızın ağız ve diş sağlıklarına, şikayetlerine göre uygulanacak işlem tipini diş hekimlerimiz belirlemektedirler.

Cerrahi Tedaviler Kapsamında Uygulanan Operasyonlar Nelerdir?

Cerrahi tedaviler aşağıdaki gibidir:

  • Sürmüş veya gömülü kalmış olan dişlerin çekilmesi ya da sürdürülmesi için cerrahi operasyon gerekmektedir.
  • Dental implant, sinüs lifting, greft gibi uygulamalar için cerrahi tedavi uygulanmaktadır.
  • Protez yapımına geçilmeden hastalarımızın yumuşak ve sert dokuları cerrahi olarak düzenlenmektedir.
  • Ağız içerisindeki yumuşak ve sert dokularda kist veya tümör oluşması durumunda, tedavi için cerrahi operasyon gerekmektedir.
  • Çene ve yüz bölgesinde gelişen enfeksiyonlarda cerrahi tedavi uygulanmaktadır.
  • Diş ve çene kırıklarının tedavisinde cerrahi operasyon geçirilmektedir.
  • Temporomandibuler eklem hastalıklarında cerrahi tedavi olanağı bulunmaktadır.
  • Temporomandibuler eklem ve çene kemiği kırıklarının tedavisi, cerrahi tedavi kapsamındadır.
  • Çene kemiklerinin ve bu kemikleri çevreleyen yumuşak dokunun defektlerinin rekonstrüksüyonu, cerrahi tedavidir.
  • İmplant cerrahisi hekimlerimiz tarafından uygulanabilmektedir.
  • Diş hekimi uygulamalarından korkan hastalarımıza genel anestezi veya sedasyon altında yapılan tedaviler, cerrahi tedavi olmaktadır.

Apikal Rezeksiyon Nedir?

Apikal rezeksiyon; kök ucu ameliyatı olarak da adlandırılmaktadır. Hastalarımızın kanal tedavisi ile iyileşmemesi durumunda, patolojik oluşumların ve inatçı apselerin çıkarılması işlemine denmektedir. İşlem sırasında apseler ve patolojik oluşumlar, dişin kök ucunu da içeri alacak şekilde hekimlerimiz tarafından çıkartılmaktadır. Kök ucu temizlendiği için başarılı bir tıkama yapıldığında enfeksiyonun tekrarlanması durumunun da önüne geçilmektedir. Apikal rezeksiyon işlemi yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir ve bu süre işlem yapılacak olan diş sayısına göre farklılık gösterebilmektedir.

Apikal Rezeksiyon Cerrahi Tedavisinin Uygulanma Sebepleri Nelerdir?

Apikal rezeksiyon yapılmasının nedenleri aşağıda verilmiştir:

  • Kök kanal tedavisi ile iyileştirilemeyen enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılmaktadır.
  • Hastalarımızın diş köklerinde aşırı eğrilik olması durumunda veya kanal tedavisi esnasında perforasyon yaşanmış ise; apikal rezeksiyon yapılmaktadır.
  • Kanal ucundan taşmış ve hatalı yapılmış kanal dolgusu sebebi ile apikal rezeksiyon işlemi yapılabilmektedir.
  • Hastalarımızın kök ucuna yakın bölgede kırıklarının olması ve bu durumun enfeksiyonun iyileşmesine engel oluşturması halinde uygulanmaktadır.
  • Kökleri içine alan büyük bir kist olması durumunda hastalarımıza kanal tedavisine ek olarak apikal rezeksiyon işlemi de uygulamaktayız.
  • Kök ucu çevre dokularından biyopsi alınması gerekir ise; apikal rezeksiyon uygulanabilmektedir.

Apikal Rezeksiyon Cerrahi Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Apikal rezeksiyon işlemi sonrasında bilinmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

  • Diş hekimlerimizin verdiği ilaçların işlem öncesinde alınması ve işlemden bir gün önce de antibiyotiğe başlanması gerekmektedir.
  • Hastalarımızın apikal rezeksiyon işlemi sırasında yok olmaları istenmektedir.
  • Apikal rezeksiyon işlemi sonrasında hastalarımıza tampon uygulaması yapılmalıdır. Yarım saat tampon uygulamasının yapılması yeterli olmaktadır.
  • Operasyondan 1 saat sonra hastalarımızın ağrı kesici almalarını gerekmektedir. Ayrıca hekimlerimizin verdikleri antibiyotiğin bitene kadar belirtilen periyotlarda kullanılması gerekmektedir.
  • Hastalarımız operasyon sonrasında oluşabilecek şişliği önlemek amacı ile 10 dakika buz uygulaması yapmalılardır. Dudaklarının üstünden 10 dakika buz uyguladıktan sonra 10 dakika ara verip, sonrasında tekrar buz uygulamalılardır.
  • Hastalarımızın operasyondan sonra anestezi etkisi geçene kadar besin tüketmemeleri gerekmektedir.
  • İşlemden sonra hastalarımızın ağız bakımlarına özen göstermeleri gerekmektedir. Başta diş fırçalama olmak üzere ağız bakımlarına özen göstermemeleri durumunda, ağız ve diş sağlıklarında bozulmalar olabilmektedir.
  • İşlemden 7 veya 10 gün sonra hastalarımızın dikişlerinin alınması için kontrole gelmeleri gerekmektedir.

Gömülü Diş Çekim İşlemi Nedir?

Gömülü diş çekimi; dişlerin korunması ve diş etlerinin rahatlatılması için yapılan bir işlemdir. Diş eti altında kalan ve diğer dişleri baskılayan dişlere gömülü diş denmektedir. 20 yaş dişlerinin çenede yer bulamaması durumunda, gömülü kalması muhtemeldir. Gömülü diş çeşitleri içerisinde en sık karşılaşılan yirmilik dişlerdir. Yarı gömülü veya tam gömülü olabilmektedirler. Tamamen kemik içerisinde olması durumunda kemik retansiyonlu gömülü diş, üzerinde diş eti olması halinde mukoza retansiyonlu gömülü diş ismini almaktadır.

Her Yirmilik Dişe Cerrahi Tedavi Uygulanır Mı?

Bütün yirmilik dişlerin çekilmesi gerekmemektedir. Ağız içerisinde doğru yerde çıkan ve sağlıklı durumda olan yirmilik dişler de bulunmaktadır. Yirmilik dişlerin çekilmesine karar verilmesi için bir zararının olması gerekmektedir. Komşu dişe zarar verme, kist veya tümör gibi patolojik yapıları bulundurma, ortodonti planı kapsamında çekilmesinin karar verme gibi durumlarda cerrahi tedavi uygulanarak diş çekilmektedir. Yirmilik dişlerin temizlenmesi, konumları gereğince oldukça zor olmaktadır. Dolayısı ile çekilmelerini gerektirecek bir durum oluşmaması için yirmilik dişlerin bakımına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Gömülü Yirmilik Dişlerin Çekim İşlemi Nasıl Yapılır?

Gömülü yirmi yaş dişinin çekilmesi için hekimlerimiz tarafından izlenen adımlar şöyledir:

  • Öncelikle gömülü dişin bulunduğu bölgeye lokal anestezi uygulaması yapılmaktadır.
  • Tedavi planlaması aşamasında hekimlerimizin çektiği röntgen ve üç boyutlu tomografi ışığında çekim işlemine başlanmaktadır.
  • Dişin çekileceği bölgenin diş eti kaldırılmaktadır. Dişin çıkarılabilmesi için kemiğin kaldırılması ve çekimin yapılması gerekmektedir.
  • Gömülü dişin tek parça halinde çıkması için hekimlerimizin kaldırması gereken kemik miktarının fazla olduğu hallerde, gömülü diş iki veya üç parçaya bölündükten sonra çıkartılmaktadır.
  • Çekim süresinde etkili olan faktörler; dişin bulunduğu pozisyon, sinire yakınlık, kök sayısı gibi durumlardır.
  • Diş çekiminin gerçekleştiği bölgenin daha kolay iyileşebilmesi ve enfeksiyon kapmaması için hekimlerimiz ilgili bölgeye dikiş atmaktadır. Yumuşak doku ortalama 7 gün içerisinde iyileşeceği için hastalarımızın 7 gün sonrasında dikişlerini aldırmak için hekimlerimizi ziyaret etmeleri gerekmektedir.
  • Cerrahi tedavi sonrasında hekimlerimiz uyulması gereken kuralları hastalarımıza anlatmaktadır. Bu süreçte ağız hijyenlerine özen göstermeleri istenmektedir. Ayrıca verilmiş olan ilaçların da düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Gömülü Yirmilik Diş Ameliyatından Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Gömülü diş çekiminden sonra dikkat edilecekler şu şekildedir:

  • Gömülü dişin çekildiği bölgede kanamanın devam etmemesi için 30 dakika süresince tamponun ısırılması gerekmektedir.
  • Çekimin olduğu bölgedeki pıhtının bozulmaması veya kopmaması için hastalarımızın işlemden sonraki 24 saat içerisinde ağızlarını çalkalamaması veya tükürmemesi gerekmektedir.
  • 10 dakikalık periyotlarda buz uygulaması yapılabilmektedir.
  • Gömülü dişin çekim işleminden sonra en az 5 gün süre ile sigara kullanılmaması gerekmektedir.
  • Şişliğin oluşma olasılığının azaltılabilmesi için yüksek yastıkta yatılmalıdır.
  • İçecek tüketirken pipet kullanılmamalıdır.
  • Aşırı sıcak yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. Ayrıca işlemden sonraki uyuşukluk hissi geçene kadar herhangi bir besin tüketilmemelidir.

İmplant Cerrahisi Nedir?

İmplant uygulaması; hastalarımızın çene kemiğine yapay diş kökünün yerleştirilmesi ve üzerine protez yapılması işlemidir. İmplantlar eksik dişlerin yerine yapılmaktadırlar ve dayanıklı olmalarının yanı sıra oldukça uzun ömürlülerdir. Cerrahi tedavi sonucunda implant yerleştirilmektedir. İmplantların protezleri taşıyacak konuma gelebilmeleri için yaklaşık 2 veya 3 ayın geçmesi gerekmektedir. Hastalarımıza implant uygulamasının yapılabilmesi için kemik yapılarının uygun ve diş etlerinin sağlık olması istenmektedir. Bu şartları sağlamayan hastalarımıza implant uygulaması öncesinde başka cerrahi tedaviler uygulanmaktadır.

İmplant cerrahisi sayesinde hastalarımız kaybettikleri dişlere kavuşabilmektedirler. Ağız ve diş sağlıklarını korumalarının yanı sıra, daha estetik bir gülüşe sahip olmaktadırlar. Aynı zamanda eksik dişlerin yaratabileceği problemleri yaşamamış olmaktadırlar. İmplant dişler ile doğal diş görüntüsünün yakalanabilmesi mümkün olmaktadır.

All On Four Cerrahi Tedavisi Nedir?

All on four tekniği, hastalarımızın çenelerine sadece 4 implant yerleştirilmesi ile uygulanmaktadır. Bu noktada önemli olan implantların konumlandırılması ve yerleştirildikleri açıdır. Tam dişsiz hastalarımıza uygulanan bir cerrahi tedavidir. Aynı gün içerisinde protezlerin takılabilmesi mümkün olmaktadır. Hızlı ve tatmin edici sonuçlar alınması ile beraber, uzun yıllardır kullanılan bir tekniktir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *