Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64
Çalışma Saatleri
  • clockPzt. – Cum 08:00 – 19:00
    Cumartesi 09:00 – 14:00
    Pazar 10:00 – 16:00
Contact Info
Bize Ulaşın
[]
1 Step 1
Previous
Next

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Ankara diş beyazlatma

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi; dişlerinin renginden memnun olmayan hastalarımıza uygulanan bir tedavidir. Diş beyazlatma (bleaching) uygulaması ile hastalarımız daha estetik görünümlü dişlere sahip olabilmektedirler. Kişiselleştirilmiş bir tedavi uygulanmaktadır ve hastalarımızın istediği ton kadar dişlerinin rengi açılmaktadır. Kalıcı bir uygulama olmadığı için belirli periyotlarda diş beyazlatma işleminin yaptırılması gerekmektedir. Ofis tipi ve ev tipi olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Aynı zamanda ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma uygulamaları beraber uygulanabilmektedir. Bir seansta yaklaşık olarak 3 veya 4 ton renk açılması görülebilmektedir.

Dişlerde Renklenme Olmasının Sebepleri Nelerdir?

Dişlerdeki renk değişiminin nedenleri; iç faktörlere ve dış faktörlere bağlı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu sebepler ise aşağıda açıklanmıştır:

  • Hastalarımızın dişler üzerinde leke oluşumuna neden olabilecek yiyecek ve içecek tüketmeleri durumunda, dişlerinde renklenme olabilmektedir. Kahve, çay, kırmızı şarap, köri, soya, meyve suyu, sigara, kolalı içecekler gibi maddelerin tüketilmesi durumunda; diş yüzeyinde lekelenmeler olmaktadır ve bu lekeler zaman içerisinde dişlerin sararmasına neden olmaktadır. Dış faktörlere bağlı renklenmedir ve diş taşlarıyla veya lekeler ile beraber olabilmektedir.
  • Dişlerinde yaralanma, travma veya doğal yaşlanma nedeni ile sararma görülebilmektedir.
  • Hastalarımıza amalgam dolgu yapılmış ise; amalgamın içeriğinde bulunan bakır ve korozyon ürünlerinin dentin kanallarından sızması ile dişlerde sararma olabilmektedir. Gri-siyah bir renk değişimi gözlenebilmektedir.
  • Kanal tedavisi görmüş olan hastalarımızın eğer pulpa tabakası iyi temizlenemez ise; bu durumda artıklar dentin tübüllerine girmektedirler ve sonrasında siyahımsı bir renk değişimi görülmektedir. Ayrıca kanal tedavisi esnasında kullanılan patların fazla olan kısımları dişin kron bölgesine sızar ise; dişte turuncuya dönük bir renk değişimi olmaktadır ve diş beyazlatma işlemine ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Hastalarımızın aldıkları flor miktarı, dişlerindeki opak noktalarda sarı ve kahverengiye dönük bir renk değişimi olmasına sebebiyet verebilmektedir. 1 ppm’den fazla flor olması halinde, bu durum ile karşılaşılabilmektedir.
  • Hamileyken annenin veya doğduktan sonra çocuğun antibiyotik kullanması ile beraber dişlerde renk değişimi olabilmektedir. Sarı, kahverengi ve gri tonlarında renk değişimleri olmaktadır. Tetrasiklin lekelerinin çok ileri aşamada olmaması halinde; hastalarımız diş beyazlatma işlemine yanıt verebilmektedirler.

Diş Beyazlatma İşleminin Uygulanamayacağı Kişiler Kimlerdir?

Bleaching uygulamasının yapılamayacağı hastalarımız aşağıda verilmiştir:

  • 18 yaşını doldurmamış olan hastalarımıza uygulanmamaktadır.
  • Hamilelik döneminde olan veya emziren anneler için uygun bir işlem olmamaktadır.
  • Diş eti rahatsızlığı olan hastalarımıza diş beyazlatma yapılmamaktadır.
  • Diş eti çekilmesi sonucunda diş kök yüzeylerinde hassasiyet olan hastalarımız için uygun olmamaktadır.
  • Diş çürüğü bulunan hastalarımıza bleaching işlemi uygulanmamaktadır.

Diş Beyazlatma Uygulaması İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bleaching işlemi için önemli noktalara bakıldığında; işleme başlamadan önce hastalarımızın diş etleri, dil ve dudak çevrelerindeki dokular korunmaktadır. Koruma işleminden sonra beyazlatma işlemine geçiş yapılmaktadır. Kullanılacak olan ilacın yoğunluğunu ve kullanım süresini ayarlamak oldukça önemlidir. Hastalarımızın diş beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında hassasiyet hissetmesi normal olmaktadır. Bu hassasiyet ortalama 1 veya 3 gün içerisinde geçmektedir. Tedavinin eksiksiz ve uygun şartlarda uygulanması durumunda; herhangi bir problem ile karşılaşılmamaktadır. Ancak hassasiyet ile ilgili bir problem yaşanması durumunda, diş hekimlerimize bildirilmesi gerekmektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Bleaching) İşlemi Nedir?

Ofis tipi diş beyazlatma; diş hekimlerimizin gözetiminde yapılan bir uygulamadır. Uygulama esnasında öncelikle yumuşak dokular ışıkla sertleşen bir bariyer ile izole edilmektedir ve sonrasında beyazlatma jeli kullanılmaktadır. Beyazlatma jelinin dişlere uygulanması ile beraber ışıkla aktive edilmektedir. Ardından hastalarımızın dişleri istedikleri beyazlığa ulaşana kadar işlem tekrarlanmaktadır. İstenen beyazlık yakalana kadar iki seans arasında bir hafta ara verilerek uygulama yapılabilmektedir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma (Bleaching) Uygulaması Nedir?

Ev tipi diş beyazlatma; hastalarımızın hekimlerimizin kontrolünde evde yaptığı beyazlatma uygulamalarıdır. Öncelikle diş hekimlerimiz hastalarımızdan ölçü almaktadırlar. Ardından alınan ölçü ile beraber hastalarımıza özel, dişlerinin tam üzerine oturacak şekilde ince bir plak yapılmaktadır. Hastalarımızın bu plağı geceleri yatmadan önce takmaları gerekmektedir. Gece uykuda oldukları süreçte beyazlatma işlemi gerçekleşmektedir ve ortalama bir veya iki haftalık bir tedavidir.

Lazer İle Diş Beyazlatma İşlemi Nedir?

Lazerle diş beyazlatma, oldukça kısa sürede gerçekleştirilen bir beyazlatma işlemidir. Ortalama 4 dakikalık bir sürede işlem tamamlanmaktadır. Yumuşak dokular bariyer ile izole edilmektedir ve sonrasında beyazlatma işlemi yapılmaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) İşlemi İçin En Uygun Yöntem Nedir?

Diş beyazlatma yöntemlerinden ideal olanı seçmek için öncelikle hastalarımızın dişlerinin durumunun ve ne kadar beyazlatmak istediklerinin bilinmesi gerekmektedir. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi daha profesyonel bir tedavidir. Ancak günümüzde en iyi sonucu alabilmek için hem ofis hem de ev tipi diş beyazlatma işlemi aynı anda uygulanmaktadır. Bu şekilde hastalarımızın diş beyazlatma (bleaching) işlemi kliniğimizde yapılmaktadır ve yapılan işlemin kalıcılığını sağlamak için de evde destekleyici beyazlatma uygulaması yapmaktadırlar.

Beyazlatma Jeli İle Kaplamalara Müdahale Yapılabilir Mi?

Beyazlatma jeli ile kaplamaların beyazlatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Hastalarımızın diş beyazlatma işlemi sonrasında porselen kaplama kuron ve köprülerde de beyazlatma yapabilmeleri için kaplamalarını değiştirmeleri gerekebilmektedir.

Bleaching Uygulaması Ne Kadar Sürmektedir?

Diş beyazlatma işleminin süresi; bir veya iki seans olabilmektedir. Seans süreleri ise; ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Hastalarımızın dişlerindeki sarılaşmanın grileşmeden daha fazla olması durumunda, diş beyazlatma işleminden olumlu yanıt alabilmek o kadar kolay olmaktadır. Antibiyotik kullanımı sonucunda dişleri grileşmiş olan hastalarımızın diş beyazlatma uygulamaları ise; diğerlerine göre daha fazla seans gerektirebilmektedir.

Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bleaching uygulamasından sonra bilinmesi gerekenlerin başında; hastalarımızın ilk 48 saat süresince çay, kahve, sigara, kola, kırmızı şarap, asitli içecekler, renkli yiyecekler tüketmemeleri gerekmektedir. Özellikle işlemden sonraki 10 gün süresince de renklendirici gıdalardan uzak durmaları tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni ise; bu süre zarfında dentin tübüllerinde beyazlatmanın etkisinin devam etmesidir.

Diş Beyazlatma Sonrasında Diş Etlerine Yakın Olan Kısımlar Neden Daha Az Beyazdır?

Diş etleri ile diğer bölgelerin beyazlık farkının sebebi; dip bölgelere içerden yansıyan daha koyu dentin tabakasının olması ve mine tabakasının inceliğidir. Dişleri grileşmiş olan hastalarımızda bu renk geçişi gözle görülemeyebilmektedir. Zaman içerisinde hastalarımız renk farkını görememektedirler. Ancak ev tipi diş beyazlatma ürünü kullanıyor olmaları durumunda; bu ürünü dişlerinin her yerine eşit oranda uygulamaya özen göstermeleri gerekmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Etki Ne Kadar Süre Korunur?

Bleaching etkisinin korunma süresi, hastadan hastaya göre değişiklik göstermektedir. Her ne kadar hastalarımızın dişlerinin rengi işlemden önceki haline dönmese de; dişlerinde renk değişimi olmaktadır. Yaptırılan diş beyazlatma işlemi ortalama 6 aydan 2 yıla kadar etkisini gösterebilmektedir. Bu süreçte işlemin daha etkili olabilmesi için hastalarımızın beslenme alışkanlıklarına ve ağız bakımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. 6 aylık periyotlarda diş hekimlerimize kontrole gelmeleri gerekmektedir. Kontrol esnasında diş hekimlerimiz gerekli görür ise; diş taşı temizliği, polisaj, ev tipi beyazlatma işlemi gibi uygulamalar yapabilmektedirler.

Diş Beyazlatma Tedavisi Güvenilir Midir?

Bleaching işleminin güvenilirliğine bakıldığında; yapılan araştırmalar doğrultusunda, hastalarımızın diş hekimi kontrolünde diş beyazlatma tedavisi görmeleri durumunda bunun herhangi bir zararı olmamaktadır. Ayrıca işlem sonrasında florür uygulamalarının yapılması ile de işlem daha güvenli bir hale getirilmektedir. Hastalarımız eğer diş hekimlerimizden habersiz bir şekilde, eczanelerde satılan beyazlatıcı ürünleri kullanır ise; dişlerinin zarar görmesi muhtemeldir.

Diş Beyazlatma İşleminin Yan Etkileri Nelerdir?

Bleaching uygulamasının yan etkilerine bakıldığında; hastalarımız beyazlatma jellerine karşı hassasiyete sahip olabilmektedirler. Dolayısı ile sıcak veya soğuk besinler tükettiklerinde hassasiyet hissedebilmektedirler. Bu durumu azaltabilmek için diş hekimlerimiz hastalarımıza topikal florür uygulaması yapmaktadırlar. Buna ek olarak potasyum nitrat ve florür içeren diş macunları kullanımı da yan etkiyi azaltabilmektedir. Diş beyazlatma (bleaching) işlemi sonucunda her hastamız yan etki göstermeyebilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *