Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64
Çalışma Saatleri
  • clockPzt. – Cum 08:00 – 19:00
    Cumartesi 09:00 – 14:00
    Pazar 10:00 – 16:00
Contact Info
Bize Ulaşın
[]
1 Step 1
Previous
Next

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankgul/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

İmplant Üstü Protezler

implant üstü özel protezler

İmplant üstü özel protezler; tek diş veya total diş eksikliği olan hastalarımıza uygulanan bir tedavi yöntemidir. İmplant üstü özel protezlerde başarı sağlanabilmesi için tedavinin doğru planlanması ve hastalarımızın problemlerinin doğru teşhis edilmesi gerekmektedir. Diş hekimlerimiz üç boyutlu röntgen analizleri ile hastalarımız için inceleyecekleri tedavi rotasını belirlemektedirler. İmplant üstü özel protezlerin doğru uygulanması durumunda, hastalarımızın hayat kaliteleri ciddi miktarda artmaktadır. Protezlerin bakımının düzenli olarak uygulanması durumunda, tedavi başarılı olabilmektedir.

İmplant Üstü Sabit Protez Nedir?

Sabit protez; hastalarımızın çıkartamayacağı, hareket etmeyen bir protez çeşididir. Sabit protez yapılacak olan hastalarımıza simantasyon işlemi uygulanmaktadır ve protezler implant üzerine vidalı sistemler yardımı ile sabitlenmektedir. Tek tek kaplama yapabilmek mümkün olduğu gibi hibrit protezler de yapılabilmektedir.

Kronların bağlandığı implant parçalarını ise; abutment olarak adlandırmaktayız. Hastalarımızda doğal diş görüntüsü oluşturabilmek için ek parçalar kullanabilmekteyiz. Tam dişsiz hastalarımız implant üstü sabit protezler ile başarılı bir sonuç alabilmektedirler. Hastalarımızın alt çenelerine 6 ve üst çenelerine 8 adet implant uygulanarak sabit protez yapılabilmektedir. 12 implant ile toplamda 24 diş yapılabilmektedir. Dişsiz hastalarımızın diş eti kayıplarının olması durumunda ise pembe seramikler aracılığı ile bu problem giderilebilmektedir.

All On Four Tekniğinin Tanımı Nedir?

All on four; 2003 yılından beri uygulanan bir tekniktir. Günümüzde oldukça yaygın olmaktadır. Dörtlü implant sistemidir ve sabit protez uygulamalarından biridir. Aşırı kemik kaybı olan, protez kullanmakta zorlanan hastalarımıza açılı olarak 4 adet implant yerleştirilmektedir.

All on four tedavisinden önce hastalarımız için nasıl bir tedavi planı izleneceği ile ilgili bir plan yapılması gerekmektedir. Hastalarımızın ağız içi koşullarına göre bir yol izlenmektedir. Tomografi aracılığı ile üç boyutlu bir şekilde hastalarımızın ağız içi incelenmektedir. Ölçü alınmaktadır ve geçici protezler yapılmaktadır. Ardından implantlar yerleştirilmektedir ve sonrasında geçici protez takılmaktadır. Geçici protezden kalıcı proteze geçilebilmesi için ise; en az 3 ay gibi bir süre beklenmesi gerekmektedir.

All On Four Tekniğinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

All on four tekniğinin yararları aşağıdaki gibidir:

  • İmplantlar tek seansta yerleştirildiği içni all on four tekniği ile tedavi süresi daha kısa olmaktadır. Sinus ameliyatı gibi ileri cerrahi işlem gerektiren uygulamalarda kemik oluşumu beklenmeden uygulama yapılabilmektedir.
  • Sabit implant ameliyatları ile kıyaslandığında, operasyon süresinin daha az olduğu görülmektedir.
  • All on four tekniğinde kullanılan implant sayısı daha az olduğu için hastalarımıza çıkartılan fiyat da daha uygun olmaktadır.
  • Tüm çeneye uygulanabilmesinin yanı sıra hastalarımıza gülüş tasarımı uygulamasının yapılmasına da imkan sağlamaktadır. Ayrıca diş etleri için pembe porselen çalışmasının yapılmasını sağlayabilmektedir.
  • Bakımı ve temizliği kolay olan bir uygulamadır.
  • Hareketli protez kullanımında problem yaşayan hastalarımız için uygun bir tekniktir.
  • All on four tekniği ile hastalarımızın damak bölgeleri kaplanmamaktadır. Dolayısı ile tat alma duyularında herhangi bir problem olmamaktadır. Bu da hastalarımızın alışma dönemlerinin daha kısa olmasını sağlamaktadır.
  • Seans sayısı daha az olduğu için zaman konusunda sıkıntı yaşayan hastalarımızın tercih edebilecekleri bir uygulamadır.

İmplant Üstü Yarı Hareketli Protez Nedir?

Yarı hareketli protez; sabit protez uygulamasının yapılamayacağı hastalarımızda kullanılmaktadır. Sabit protezler ile kıyaslandığında daha uygun fiyatlı ve daha az cerrahi işlem gerektiren bir uygulamadır. Hastalarımızın arka azı dişlerinin olduğu bölgede yaştan kaynaklı olarak yaşanan kayıplar, yarı protez tipi ile tolere edilebilmektedir. Oldukça konforlu olan yarı hareketli protezler; hastalarımızın tat duyusunu da olumsuz etkilememektedir.

Ball Tutuculu Protez Nedir?

Ball tutuculu protez; locater bağlantılı protezlerden önce uygulanan bir protezdir. Alt çene için en az 2 adet ve üst çene için de 4 adetin üzerine planlanan protez tipine verilen isimdir. Ball tutuculu protez kullanan hastalarımız; konuşma ve rutin sosyal hayatı oldukça konforlu bir şekilde sürdürmektedirler. Ancak alt çeneye dikey kuvvet geldiğinde, stabilizasyon tam olarak sağlanamamaktadır.

Locater Tutuculu Protez Nedir?

Locater tutuculu protez; ball tutuculu protezlerin gelişmiş bir versiyonudur. Üst çeneye 4 ve alt çene 2 adet implant uygulaması yapıldığında stabilitenin sağlanabilmesi mümkün olmaktadır. Locater tutuculu protezler; beklenmedik anlarda ağızdan çıkmamaktadır ve yemek sırasında hastalarımıza rahatsızlık vermemektedir. Tam dişsiz hastalarımız için en uygun protez çeşitlerinden biridir. Ball tutuculu protezlere göre daha pahalı olmasının yanı sıra; full sabit implant üstü tedaviler ile kıyaslandığında uygun olmaktadır.

Bar Bağlantılı Protez Nedir?

Bar bağlantılı protez; stabilizasyonu yüksek olan bir protez çeşididir. İmplant üzerine gelen kuvvetlerin dağıtılmasının yanı sıra, hem dikey hem de yatay kuvvetlere gerekli direnci göstermektedir. Alt ve üst çeneye simetrik olarak 4 implantın yerleştirilmesi gerekmektedir. Hasta konforunu arttıran bir implant üstü özel protezdir.

Bar Üzeri Locater Protez Nedir?

Bar üzeri locater protez; implant konumlarının statik prensipler doğrultusunda ayarlanamadığı durumlar uygulanan bir protez türüdür. Hem locater hem de bar sisteminin avantajlarına sahip olan bir protezdir. Ancak bar üzeri locater protez, maliyet olarak daha fazla olmaktadır.

İmplant Üstü Özel Protez Uygulaması Ağrılı Bir İşlem Midir?

İmplant üstü protez işleminde ağrı hissedilmesi gibi bir durum olmamaktadır. İmplant uygulaması lokal anestezi ile gerçekleştirilirken, protez uygulamasında anestezi olmamaktadır. Ancak hastalarımız protezin prova aşamasında, ölçü alınmasında ve uygulanmasında herhangi bir ağrı hissetmemektedirler.

İmplant Üstü Özel Protezlerin Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

İmplant üstü protezlerin kullanım süresine bakıldığında; oldukça uzun olabilmesine rağmen net bir süre verilmesi mümkün olmamaktadır. Hastalarımızın protezlerinin malzemesine, proteze, hastalarımızın ağız sağlık durumlarına göre protezin ömrü değişiklik gösterebilmektedir. İdeal şartların sağlandığı hastalarda, protez ömür boyu kullanabilmektedir.

İmplant Üstü Özel Protezlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İmplant üstü protezlerin bakımı için hastalarımızın düzenli olarak ağız bakımlarını sağlamaları gerekmektedir. Hareketli protez kullanan hastalarımızın gün içerisinde protezlerini çıkartmaları gerekmektedir. Bu ağız içi dokularının dinlenmesi için önem taşımaktadır. Protezin çıkartıldığı süre içerisinde ise; akan suyun altında temizlenmesi gerekmektedir. Protezin çizilmemesi için diş macunu veya genel temizleyici kullanılmamalıdır. Yumuşak bir fırça ile besin artıkları temizlenmelidir. Haftalık periyotlarda hastalarımızın protezlerini tablet temizleyicilerde bekletmeleri gerekmektedir. Protez çıkartıldıktan sonra ise; ağız içlerinde implantın üzerinde bulunan çıt çıt mekanizmasını diş fırçası ile fırçalamaları gerekmektedir.

Sabit protezi olan hastalarımızın ise gün içerisinde en az 2 kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Diş ipi ile de diş fırçası ile ulaşılamayan bölgelerin temizlenmesi gerekmektedir. Diş ipinin yetersiz kaldığı durumlarda ara yüz fırçaları kullanılmalıdır. Ağız duşu ile de sabit protezli hastalarımızın ağız içi bakımlarını gerçekleştirebilmeleri mümkündür.

İmplant Üstü Özel Protezler Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?

İmplant üstü protezlerin artıları aşağıda verilmiştir:

  • İmplant ve üzerindeki protez, kemik dokusuna kuvvet iletilmesini sağladığı için hastalarımızın kemik kaybı olmasının önüne geçmektedir. Dişin olmadığı bölgede kemik kaybı olacağı için eksik dişi bulunan hastalarımız, implant üstü özel protezler ile bu kemik kaybının önüne geçebilmektedirler.
  • Tek diş implant işlemi yapılacağı zaman hastalarımız ön ve arka komşu dişleri üzerinde ekstra bir uygulama yapmamız gerekmemektedir.
  • Sabit ve özel hareketli protezler bulunmaktadır. Bu sayede hastalarımız için en uygun ve kullanışlı protez tercihini yapabilmekteyiz.
  • Hiç dişi olmayan hastalarımız, bu sebeple yaşadıkları rahatsızlıkları implant üst protez uygulaması ile atlatmaktadırlar.
  • Gülüş estetiği problemi, ön diş kaybı, estetik kaygısı olan hastalarımızın sorunlarına çözüm oluşturmaktadır.
  • İmplant üstü protezlerde hastalarımızın diş şekilleri ve boyları düzenlenebilmektedir. Dolayısı ile bu sayede hastalarımızın gülüş tasarımları daha etkili bir şekilde yapılabilmektedir.
  • İmplant üstü özel protezler oldukça uzun ömürlü olabilmektedir. Uygun şartların sağlanmış olması ve doğru statikte protezin yapılması durumunda, protezleri kullanım ömürleri uzamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *